GGZ

Moties in de tweede kamer over de GGZ

De Nederlandse ggz verkeert in zwaar weer. Instellingen die complexe zorg verlenen moeten sluiten omdat er te veel verlies wordt gemaakt. Dit terwijl niemand weet of deze zeer gespecialiseerde zorg elders overgenomen kan worden.

Nieuwsbericht
|
20 juni 2022
Lees meer
GGZ

GGZ dreigt te imploderen

Veel ggz-instellingen verkeren in een benarde financiële positie. Als de trend van de eerste maanden van 2022 doorzet, wacht een groot aantal ggz-instellingen een miljoenenverlies.

Nieuwsbericht
|
11 mei 2022
Lees meer
Gehandicaptenzorg

Gevolgen nieuwe CAO Gehandicaptenzorg voor werkgevers

In de nacht van 17 op 18 maart 2022 werden de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de vakbonden het eens over de nieuwe CAO Gehandicaptenzorg. Wat betekent deze nieuwe cao voor werkgevers binnen de gehandicaptenzorg?

Nieuwsbericht
|
13 april 2022
Lees meer
Onderhandelen: dit zijn de do’s en dont’s

Onderhandelen: dit zijn de do’s en don'ts

Zorgprofessionals zijn gewild in Nederland: elke zorgprofessional die op zoek is naar een baan kan kiezen uit zo’n 5 vacatures (in 2019 nog uit 4).1 Een goed moment dus om te onderhandelen, of je nu een nieuwe baan overweegt of iets wilt veranderen in je huidige baan.

Nieuwsbericht
|
12 juli 2021
Lees meer
12 mei - de Dag van de Verpleging

12 mei, de Dag van de Verpleging

Op 12 mei 2021 is het weer de Dag van de Verpleging. Op deze dag zetten we massaal de Verplegers in het zonnetje. Maar waarom is deze dag eigenlijk in het leven geroepen? 

Nieuwsbericht
|
11 mei 2021
Lees meer
Interessante webinars voor zzp'ers in de zorg

Interessante webinars voor zzp'ers in de zorg

Op dinsdag 18 mei en dinsdag 15 juni verzorgt De Nederlandse Zorgautoriteit twee webinars over actuele onderwerpen voor zzp'ers in de zorg. De webinars gaan over onder andere: passende zorg en de nieuwe bekostiging in de wijkverpleging.

Nieuwsbericht
|
04 mei 2021
Lees meer
ZBW op Social Media

ZBW op Social Media

Wist je al dat Zorg- en Bemiddelingsbureau Witting zich op diverse social mediakanalen bevindt? ZBW is al enige tijd actief op verschillende platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn waar veel leuke foto’s, nieuwsberichten en vacatures worden gedeeld. Ook heeft ZBW een eigen Faceboekgroep ‘Werken als zzp’er in de zorg’.

Nieuwsbericht
|
30 april 2021
Lees meer
Personeelstekort, werkdruk en de rol van zzp'ers in de zorg

Personeelstekort, werkdruk en de rol van zzp'ers in de zorg

Door het Coronavirus is het personeelstekort in de zorg nog nijpender geworden dan dat het al was. De verwachting is dat, dat de komende jaren nog erger wordt. Volgens Zorgvisie.nl ligt het verwachte personeelstekort in de zorg en welzijn ergens tussen 56.200 en 73.800 in 2022. Dat staat in de laatste arbeidsmarktprognose, die rekening houdt met de effecten van de coronacrisis.

Nieuwsbericht
|
17 januari 2021
Lees meer
Ondernemer in de zorg worden, wat komt er bij kijken?

Ondernemer in de zorg worden, wat komt er bij kijken?

De zorgvraag in Nederland neemt toe, onder andere door de vergrijzing. Mensen worden steeds ouder en de groep zorgbehoevenden groter. Vanuit de overheid wordt gestimuleerd dat mensen langer zelfstandig blijven wonen en thuis verzorgd worden. Het aantal verzorgers daalt. De vraag naar oplossingen om invulling te geven aan specifieke zorg stijgt.

Nieuwsbericht
|
13 augustus 2020
Lees meer
Werkzaamheden rondom het Coronavirus binnen ZBW

Maatregelen rondom het Coronavirus binnen ZBW

Binnen ZBW vinden we de gezondheid en veiligheid van onze zzp’ers, opdrachtgevers en zorgvragers de allerhoogste prioriteit. We zijn ons ook bewust van de groeiende zorgen omtrent het Coronavirus (officieel COVID-19) en de belangrijke rol die zorgpersoneel heeft om de continuïteit van de zorg van kwetsbare personen te waarborgen.

Nieuwsbericht
|
15 maart 2020
Lees meer
Personeelsveranderingen in de zorg

Personeelsveranderingen in de zorg

Veranderingen in de zorg zijn nodig om het steeds groter wordende personeelstekort te ondervangen. De werkdruk ligt hoog en door de vergrijzing en toenemende zorgvraag zal er alleen maar meer behoefte aan competent zorgpersoneel komen. Maar kwantiteit is niet de enige factor die speelt in de personeelsverschuivingen binnen de zorg.

Nieuwsbericht
|
11 februari 2020
Lees meer
Redenen om te werken met zzp'ers in de zorg

Redenen om te werken met zzp’ers in de zorg

In de zorg- en welzijnssector werken mensen met hun hart. Het is een prachtig maar soms ook een zwaar beroep. Wanneer de druk hoger wordt grijpt het zorgmedewerkers dan vaak ook persoonlijk aan als zij minder tijd aan patiënten of cliënten kunnen besteden. Of wanneer de organisatie niet over de middelen beschikt om een patiënt of cliënt verder te helpen.

Nieuwsbericht
|
19 december 2019
Lees meer