Personeel

Vergroot je flexibele schil met zzp'ers

Het draaiende houden van een zorginstelling is een grote uitdaging. De zorg moet efficiënt, terwijl je dienstverlening optimaal moet zijn en blijven. Anno 2023 wordt het er niet makkelijker op.

Blogpost
|
18 januari 2023
Lees meer
Zorg

Kan de zorg de toenemende vergrijzing aan?

De toenemende vergrijzing in Nederland is al tientallen jaren een feit. Dit issue staat op de agenda van de overheid en er zijn plannen voor. De Tweede Kamer erkent dat de vergrijzing problemen oplevert voor de huidige en toekomstige ouderenzorg, maar wat nu?

Blogpost
|
04 januari 2023
Lees meer
ZZP

Wil jij aan de slag als zzp'er in de zorg? Zo helpt ZBW jou!

Nu is misschien wel de beste tijd om als zzp'er in de zorg te werken. Er is grote vraag naar flexibel inzetbare zorgprofessionals. Ziekenhuizen en instellingen lijden onder veel ziekteverzuim met een grote werkdruk als gevolg. En ook de thuiszorg heeft hier last van.

Blogpost
|
26 november 2022
Lees meer
THuiswerken

Is de impact van corona nog steeds zo groot?

In het programma Goedemorgen Nederland riep Ab Osterhaus begin oktober iedereen op om zich te laten vaccineren. Hoewel het coronavirus deze winter minder gevaarlijk lijkt, is de druk op zorg en samenleving alweer gestegen, aldus de viroloog.

Blogpost
|
16 november 2022
Lees meer
zzp

5 voordelen van werken met zzp’ers in de zorg

Iedereen die in de zorg werkt, weet dat het niet alleen een betekenisvol werkveld is, maar fysiek en mentaal ook veel van je vraagt. Medewerkers in de zorg gaan soms gebukt onder hoge werkdruk, waardoor ze niet altijd in staat zijn om te blijven functioneren.

Blogpost
|
25 oktober 2022
Lees meer
zorgpersoneel

Een bevorderende daginvulling voor mensen met dementie: hoe ziet dat eruit?

Een daginvulling die zinvol is, is van groot belang voor dementerenden. Uit een door het ministerie van VWS uitgevoerd onderzoek blijkt dat zij baat hebben bij zoveel mogelijk blijven leven zoals ze daarvoor deden, vooral in de beginfase van de dementie.

Blogpost
|
07 oktober 2022
Lees meer
zorgpersoneel

Financiële en mentale problemen onder laagbetaalde zorgprofessionals: een groeiend probleem

Armoede, discriminatie, racisme… Het lijken onderwerpen waar vooral straatjongeren en werklozen mee te maken hebben, maar niets is minder waar.

Blogpost
|
30 september 2022
Lees meer
Personeel zorg

3 tips bij personeelstekort in de zorg

Het vinden van personeel in de zorg is een uitdaging. Tekorten lopen, net als in andere branches, steeds verder op. Artsen, verpleegkundigen en medisch ondersteunende medewerkers zijn gewild, terwijl de wachtlijsten én de werkdruk groeien.

Blogpost
|
14 september 2022
Lees meer
zorg

Stijging ziekteverzuim en personeelsverloop

De data over het ziekteverzuim in de zorg laat een stijging zien van bijna 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vernet analyseerde en publiceerde de gegevens over het tweede kwartaal van 2021.

Blogpost
|
10 augustus 2022
Lees meer
zorg

Oplopend personeelstekort door ondermaatse beloning

In 2021 heeft het kabinet geld vrijgemaakt voor de zorg om de arbeidsvoorwaarden in de CAO voor zorgprofessionals te verbeteren. Hiermee is het geld op en kan het niet nog een keer uitgegeven worden.

Blogpost
|
10 augustus 2022
Lees meer
ggz

Moeilijk verstaanbaar gedrag: technologie kan inzicht geven

Moeilijk verstaanbaar of onbegrepen gedrag is een groot probleem in de zorg. Met name cliënten die moeizaam of helemaal niet kunnen communiceren, uiten zich door bijvoorbeeld te huilen, te schreeuwen en te slaan.

Nieuwsbericht
|
20 juni 2022
Lees meer
GGZ

Moties in de tweede kamer over de GGZ

De Nederlandse ggz verkeert in zwaar weer. Instellingen die complexe zorg verlenen moeten sluiten omdat er te veel verlies wordt gemaakt. Dit terwijl niemand weet of deze zeer gespecialiseerde zorg elders overgenomen kan worden.

Nieuwsbericht
|
20 juni 2022
Lees meer